Friss topikok

  • lightning9: vizilópuszi: ez pöppet oltás volt! :D (2009.09.14. 21:57) öt napló | valami új
  • bowman6: én is hazudok:) az élet ugye nincs kitalálva, tehát nekünk kell személyre szabottan kitalálnunk az... (2009.09.12. 23:06) new
  • bowman6: @labelflash: átgondolom amit mondtál. :) köszi a segitséget. vers/dalszövegben én nem akarok nagyo... (2009.08.21. 02:32) ez csak egy konkrét példa
  • bowman6: @Nuthyyy: nem pont a szövege, dallamáról is észre lehet venni hogy a szám mekkora jelentősségű, és... (2009.04.23. 00:16) és már megint kaukázus..
  • Nuthyyy: Szerintem azért tanuljuk az életüket, hogy a verseiket is megértsük. Na most nem arra gondolok, ho... (2009.04.22. 23:33) ma

és már megint kaukázus..

bowman6 2009.04.22. 01:06

de ezt muszáj. ma 11től éjfélig kaukázus akusztik koncert volt a rádióban. nem a híres számaikat játszották inkább az elgondolkodtatóbb, sosemhallott, fura hangulatú számokat válaszották össze. lángostejföl, amszerdam, autósmozi, ezek a számok ami miatt  velem egykorúak nagyrésze nem jönne a koncertre, ha csak ezek lennének. kell oda szalai éva és tartós béke. (tartós béke akusztikon is volt.)  igaz az a legbulizósabb szám, de 14év után 15elött miért az a legfontosabb? vagyis az nem is baj, de miért csak az a fontos? annyi szöveg, annyi müvészi alkotás közül pont a "legbutább" kell nekünk. mert mi is a sok közül a legbutábbak vagyunk? neem, ez is túl nagy általánosítás, minthogy a fiatalalok nagyrésze szomorú. a lófaszt már elnézést. de akkor gondolkodjunk.. miért kell pop szám álltalában a fiataloknak, hát igen a rádió miatt. mit hall ? szalai évát, mit hall? tartós békét, mit hall? szalai évát. kardos mondta hogy 60 számuk van. 2vel azonosítják őket. akkor minekirták a többi 58at? ma megmutatták hogy ezeknek is van legalább olyan hatások mint annak a kettőnek. és persze végül de nem utoljára, a sok hülye üresfejű, aki pasizni/csajozni megy koncertre és a szövege, a tudatáig, csak ezeknek a számoknak jut. de kaukázus igy egybe kaukázus. még kicsit beszélnék a mindenféle emberek istene címü számról, nagyon átdolgozták, nekem mindig is tetszett ha egy számnak a refréneknél csak a dallam marad a szöveg változik, itt is nagyon jó lett. szövege:

"mi a kint vagy mi a bent?
ki szerint nincs egyik sem,
mi a kicsi mi a túl nagy?
s mi rámondtad azt hogy abbahagytad
amikor nem lehet
azt abbahagyni nem lehet
és elkezdeni sem lehet
ebbe benne kell lenni
csak úgy lehet:

húzza fel a két szemét,
az égbe fel megyünk ma még,
ha túl kicsi a nagyszoba,
az ébredésed otthona

mindenféle emberek istene figyeljen"

a többi nem változott, elég elgondolkodtató. enem a blog is elgondolkodatatott nemrég, hogy most ez személyes, vagy publikus. vagy személyesen publikus. nem szeretném ha mindenki tudna rólam mindent, de mégis szeretném ha az oldalt sokan olvasnák, mert az azt jelenti hogy amit irok van értelme stb. ez olyan "igen de mégse" érzés. 

szenvedélyes karier. szenvedélyesen szeretni valamit, amiért mindent megteszünk hogy sikerüljön. az tiszetsséges-e. ha phelps az élete árán is, de meg akarja nyerni az olimpiát. ez csalás, tisztesség, vagy szenvedély. mindig csodáltam azokat akik annyira odavoltak azért amit szerettek. Puskás mikor elhízott, és elment reálba, képes volt 40 fokba nylonkabátba futni hogy kitartson, hogy lefogyjon hogy mindent megtesz álma teljesítéséért. ilyenkor jön hogy hol a határ? kisebbként naivan mondtam hogy nincs határ amit el akarunk érni minden meg kell tenni. msot azt mondom hogy van egy pont amikor ki kell szállni, /80évesen majd azt fogom mondani, hogy a határ pont a lehetőség után helyezkedik el./ na jo ez csak hülyeség. szóval van egy pont. igen az a pont amikor annyira akarjuk hogy csalni próbálunk. csalni droggal. amikor droggal vagy gyorsabb futó, gyorsabb úszó. akkor vagy másikat is bele kell vinni hogy felvegye veled a versenyt, vagy te leszel a legjobb. hátteret alig látják. alig páran. megéri-e az életet áldozni karriernek. van akinek igen. de aki rááldozza az önző. és túl sokat kockáztat. mások kockáztassanak ekkorát? de ha a határt átlépve jön felénk a szakadék. vagy mi megyünk bele. nem lehet eldönteni. de a határnál lehet látni azt a homályt ami mögött szakadék van. pedig szép kis felhők látszanak felette. mindenki azt célozza. ha kifogytak az ötletből akkor új nézetet kell vallani, nem szembe a régivel, hanem a régi mellé..

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bowman.blog.hu/api/trackback/id/tr731079273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nuthyyy 2009.04.23. 00:04:57

Először is:
nincs határ :D mert abban igazad van, hogy van egy pont ahonnan már csak lefele vezet az út, hiába tűnik úgy hogy felfelé ível. De nem mindig van így. Például voltak és vannak is olyan művészek, akik nem drogoznak. Szóval semmiféle "segítséget" nem használnak vagy használtak. Csak egyszerűen megőrültek. Kialakítottak magukban egy másik, teljesen új világot, ami teljesen különbözik a miénkétől. Lehet hogy épp ezek az emberek látták meg azt, amit mi átlagos, vagy én átlagos ember sohasem fogok megtapasztalni. Nem akarok megőrülni. Vannak akik tisztességesen érik el az álmaikat, mégsem maradnak kereteken belül. ez is egyfajta lejtő, de mégis korrektebb akármelyik mással szemben.
Másodszor:
Amin kicsikét megdöbbentem. Vagyis..felháborodtam, de az erős szó. Szóval hogy a mai fiatalságnak mindig a "legbutább" zene kell. Ami sláger, amit sokat játszanak a rádióban. Hogy azért hallgatnak sokan alternatív zenét, mert attól menők lesznek. Ezt gondolod te. Na most...kevés olyan 14 15 éves gyerek van, aki egyáltalán meg tudná érteni miről szól. Nem tapasztaltak az életből még semmit, nem tudják mi az az igazi nagy fájdalom, vagy az éppen azt követő boldogság. Szóval nem érték még őket nem csalódások. Nem értik magát az életet sem. Akkor hogyan érthetnék meg a Kaukázust. Másrészt. Azért szeretik talán azakt a számokat, emrt érthető a szövegük. Én (te is jól tudod) sohasem figyelem a szöveget. Igazából nem is nagyon érdekel, bár mégis valami értelmes dologról szóljon az a szám, mégsem azon van a hangsúly szerintem. Egy jó számnak a dallama beszél, és nem a szövege. Ha figyeljük a dallamot lehet többet tudunk meg arról, hogy mit akar ezzel mondani, mint ha a szövegre koncentrálunk. És igazából pont a dallam az ami alternatív, de az mindenféle zenében. Akár pop akár rock akár bármi más. Mondjuk egy igényesebb számnál fedezhetjük ezt fel. Egy olyan számnál, ami jó, és nem csak olyan snassz dallama van. Szóval szerintem még épphogy az a baj a "mai fiatalokkal" szóval velünk xD hogy azt hallgatják, amit bárki más, mégis ki akarnak tűnni a többi közül, de a szám kis apró részleteire nem figyelnek. Na mind1. Ez magánvélemény.. De arról nem tehet ahogy te nevezed "a sok hülye üresfejű", ha nem értik meg a szöveg lényegét, mégis szeretik pár számukat, vagy lehet, hogy az összeset, de a szöveghez már hülyék . Nemmindenki oylan mitn te:P

bowman6 2009.04.23. 00:16:08

@Nuthyyy: nem pont a szövege, dallamáról is észre lehet venni hogy a szám mekkora jelentősségű, és mi a célja. akiben bármennyi zene iránti nézete van az rájön nagyon ügyesen. szóval részegen pasitkeresni szalaiéva közben. ez az amit nem birok.
süti beállítások módosítása